Turizm sektörünün haber kaynağı Turizm Haber Merkezi'nin haberine göre herşey dahil sistem ve açık büfelerdeki aşırı tüketimin tartışıldığı bir dönemde konaklama tesislerindeki et ve süt ürünlerinin tüketiminde büyük artış yaşandı.2024 yılı 7 aylık dönemde Türkiye otellerinde tüketilen süt ve süt ürünleri tutarı 100 milyon dolara yaklaşırken peynir ürülerinin ağırlık kazandığı tüketim stoklarla birlikte 125 milyon dolar dolayında pazar yarattı. Süt ve süt ürünlerinin pazar büyüklüğünde TL bazında yüzde 120'den fazla ve dolar bazında ise yüzde 55 dolayında artış oldu.Turizmdatabank'ın yaptığı tahminere göre, 2024 yılı 7 aylık dönemde Türkiye otellerinde tüketilen kırmızı ve beyaz et tutarı ise 1 milyar doları geride bıraktı.Tavuk etlerinin ağırlık kazandığı tüketim stoklarla birlikte 1,2-1,3 milyar dolar dolayında pazar yarattı.Kırmızı ve beyaz et ürünlerinin pazar büyüklüğünde TL bazında yüzde 100'den fazla ve dolar bazında yüzde 50 dolayında artış oldu.
İLGİLİ HABER
Her şey dahil sistem gereklilik mi israf mı?