Turizm sektörünün haber kaynağı Turizm Haber Merkezi'nin haberine göre 1922 yılında Nobel Ödülü aldıktan sonra Japonya'ya ders vermeye giden Albert Einstein bu seyahatinde kaldığı Tokyo'daki Imperial Hotel isimli tesiste çalışan kişiye verdiği not kağıtlarından birinde mutlu olmanın anlamına ilişkin fikirleri yazılıydı.
Yüzlerce kişinin en az binlerce dolar ödeyerek katıldığı konferans herkes için adeta bir ders niteliğindeydi. Einstein da bu konferansı oldukça önemsiyordu. Tokyo Imperial Hotel'de eşiyle birlikte kalıyordu. Odasında dinlendiği bir gün kapısı çaldı ve içeri bir garson girdi. Einstein'ın meraklı bakışları altında elinde bir belge uzatan delikanlı sessizce bekledi. Belgeyi alan Einstein garsonu eli boş göndermek istemedi ancak bunu yapamadı.
Kimileri Einstein'ın o an üzerinde bozuk para olmadığını kimileri de bahşiş verecek kadar parası olmadığını iddia ediyor. Ancak asıl gerçek şu ki Japonya'da bahşiş bırakmak, aldığınız hizmetten memnun olmadığınız anlamına gelebiliyor. Diğer bir deyişle bahşiş bıraktığınızda Japonlar bunu hakaret olarak algılıyor. Dolayısıyla Einstein'ın para vermek istediği Japon garson bu bahşişi kabul etmiyor. Ancak bahşişten çok daha değerli bir şey vardı onun için. Hemen eline bir kağıt ve bir kalem alarak iki ayrı kağıda iki ayrı şey yazdı. Daha sonra iki kağıdı da gence uzatarak orada yazanın mutluluğun formülü olduğunu ve o iki kağıdın ileride çok değerli belgeler olabileceğini söyledi.
Ve yıllar sonra o notların yazılı olduğu kağıtlar ortaya çıktı ve Almanca yazılı olan ve ''Sakin ve mütevazi bir yaşam, bitmeyen bir acımasızlıkla birleşmiş başarı peşinde bir yaşama göre daha çok mutluluk getirir.'' ifadelerinin yer aldığı not ve birkaç yazısı daha bir müzayedede 1.8 milyon dolara satıldı.
''Eğer istek varsa, bir yolu vardır.'' notunun yazılı olduğu kağıt ise aynı müzayedede 240 bin doalara alıcı bulurken notları alanlardan birinin Avrupalı olduğu ancak isminin gizli kalmasını istediği belirtildi.
Albert Einstein kimdir?
1879 yılında doğan, 1931 yılına değin Almanya'da yaşadı. Nazi Partisinin kendisini hedef göstermesinden sonra Almanya'yı terk ederek Alman vatandaşlığından kendi isteği doğrultusunda çıkan ve iki evlilik yapan Albert Einstein, ilk eşinden 3 çocuk sahibi oldu. Hayatını düşünmeye, sorgulamaya ve bilime adayan 76 yaşındayken New Jersey Amerika'da hayatını kaybeden Albert Einstein, dünyanın önemli düşünürleri arasında yer alıyor. Genel ve özel görelilik teorilerini ilk olarak geliştiren bilim insanı olarak bilinen Albert Einstein, fotoelektrik etki çalışmasıyla 1921 yılında Nobel Fizik Ödülü kazandı.